Harmonieorkest

Het Harmonieorkest heeft ongeveer 45 leden. Het is een gevarieerd gezelschap van gevorderde leerlingen, muzikale broers en zussen, ouders en kinderen en ervaren muzikanten van alle leeftijden. Sommigen bespelen hun instrument al tientallen jaren, anderen spelen pas kort en weer anderen wisselen nog wel eens van instrument. Allemaal doen ze dat met evenveel plezier en overgave. Dat maakt niet alleen het repeteren leuk, het is ook wat het orkest wil uitstralen bij de optredens.

Buitenconcert De Bilt 2019

In het orkest spelen houtblazers (klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo en fagot), koperblazers (trompet, bugel, hoorn, trombone, tuba, euphonium), slagwerkers (van pauken tot triangel en van drumstel tot klokkenspel) en een contrabassist/basgitarist. Ook andere blazers en slagwerkers zijn welkom.

Het orkest repeteert onder leiding van een professionele dirigent en heeft een divers repertoire. Allerlei muziekstijlen komen aan bod, zodat er voor elk wat wils bij zit. Het harmonieorkest geeft zo’n vijf concerten per jaar en treedt buiten op, bijvoorbeeld op Koningsdag, bij de Avondvierdaagse en tijdens de intocht van Sinterklaas. Kijk voor het programma in de agenda.

Het Harmonieorkest repeteert op maandagavond in het muziekcentrum van 20.00 tot 22.00 uur en staat onder leiding van dirigent Marjolijn van der Lee. Wil je een keer komen kijken en/of meedoen? Dat kan! Neem dan contact op via secretariaat@muziekvereniging-aurora.nl

Kerstconcert 2018