Muziekles op trombone, euphonium of tuba

Je kunt bij Aurora nu weer trombone leren spelen. Dat lijkt misschien een groot instrument, maar voor kinderen is er een speciale plastic trombone beschikbaar, de pbone. Dat maakt het instrument geschikt voor alle leeftijden. Onze nieuwe docent Michiel de Boer geeft ook euphonium- en bastuba/sousafoonles. Al het zware werk dus.

Michiel (1993) komt uit Leersum, waar hij begonnen is als trombonist bij harmonie Eendracht Maakt Macht. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij les kreeg van Ilja Reijngoud, Bert Boeren, Bart van Lier en Alexander Verbeek. Hij speelt momenteel bij de Hillsback Brassband en de Utrechtse Studenten Bigband.

De trombone is het leukste muziekinstrument uit de koperfamilie, vanwege zijn unieke schuifgeluid, het “glissando”. De meeste koperinstrumenten maken gebruik van ventielen om de toonhoogte te veranderen. Bij de trombone gaat dat met een schuif.

De sousafoon is een bastuba die speciaal ontworpen is om bespeeld te worden tijdens het marcheren op straat. Het is samen met de bastuba een van de grootste en zwaarste koperinstrumenten. Hou je van een laag en groot instrument? Dan is dit voor jou de perfecte keuze!

Een euphonium is een koperinstrument uit de tubafamilie met een klank vergelijkbaar met een baritonzanger. De naam euphonium komt het Griekse woord “euphonos” wat “mooiklinkend” betekent.

Het lesgeven begint met het aanleren van liedjes op het gehoor. Daarna gaan we verder met het ontwikkelen van het muzikaal gehoor en ritme, noten leren lezen, samenspelen en improviseren. Het belangrijkste is het plezier in muziek maken!

Neem voor meer informatie of een proefles contact op met Michiel de Boer                                                                              tel. 06-38229590 - koperblazen@outlook.com - www.koperblazen.nl
Een workshop op pbone bij Aurora