Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van muziekvereniging Aurora staat onder leiding staat van slagwerkdirigent Jaap Firet. De slagwerkers zijn onmisbaar bij de straatoptredens van de harmonie. De leden spelen dan op snare-trommels, doffe trommels en basdrums. Als percussiegroep spelen ze ook concertstukken. Daarbij komen veel meer instrumenten aan bod, zoals bongo’s, conga’s, timbalen, claves en maraca’s.

De slagwerkgroep repeteert elke dinsdagavond van 19.45 tot 21:00 uur. Wil je een keer komen kijken/meespelen? Dat kan! Neem contact op via secretariaat@muziekvereniging-aurora.nl, of rechtstreeks met Jaap: 06-81469535 of jpfiret@gmail.com

Enkele leden van de slagwerkgroep, met links dirigent Jaap Firet

Jaap (1988) komt uit De Bilt en heeft zijn passie voor (melodische) muziek en percussiegroepen opgedaan bij de Koninklijke Biltse Harmonie. Al op 10-jarige leeftijd speelde hij mee met de slagwerkgroepen en jeugdorkesten. Hij is er inmiddels ook docent slagwerk. Jaap volgde de opleiding Art of Sound aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde af als sound engineer met hoofdvak producing en bijvak jazz drums.  

Op het conservatorium schreef Jaap ook veel muziek, vooral voor slagwerk, en kreeg hij belangstelling voor het leiden van slagwerkgroepen. Daarom deed hij de opleiding slagwerkinstructeur en -directie bij de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs.

Jaap is inmiddels werkzaam (geweest) voor een flink aantal verenigingen als instructeur, slagwerkdocent en dirigent. De Koninklijke Biltse Harmonie, Slagwerkgroep ORVEO en Crescendo Baarn zijn hier voorbeelden van. Ook houdt hij zich bezig met slagwerkgerelateerde schoolprojecten, onder andere voor de Stichting Tact en Kunstenhuis De Bilt/Zeist.