Muziekles op slagwerk

Bij Aurora kun je leren drummen en andere slagwerkinstrumenten leren bespelen.

Als je bij Aurora komt spelen, krijg je les op zowel melodisch als ritmisch slagwerk. Daarnaast kun je samenspelen in de slagwerkgroep en in de orkesten van Aurora. Je krijgt les van onze nieuwe slagwerkdocent David Mathas, in muziekcentrum Aurora.

David, geboren op 1 januari, ontwikkelde al op jonge leeftijd interesse in ritme en muziek. Hij studeerde dan ook met plezier af op Jazz en Popmuziek aan het conservatorium te Utrecht en heeft van muziek zijn beroep gemaakt.

Tijdens zijn studie aan het conservatorium werkte hij aan verschillende jazz-, pop- en funkprojecten. Met de Rabo Next Stage Band speelde hij o.a. in 2018 in TivoliVredenburg in Utrecht, in 2019 won David met de Jazz Focus Big Band onder leiding van Lorenzo Mignacca het Prinses Christina Concours in het BIMHUIS, waarna hij met de Utrechtse Studenten Bigband (USBB) op het Umbria Jazz Festival in Italië en met Trijntje Oosterhuis in Tivoli Utrecht heeft opgetreden. 

Ook heeft David onder andere als support act van Hans Dulfer gespeeld met ConFusion en heeft hij meerdere keren op het Jazz in het Dorp Jazz Festival in Amstelveen opgetreden. Tegenwoordig is David vooral met eigen werk bezig, waaronder de trio’s CHRONOLOGICAL en AMADOJ.

Om deze passie over te dragen aan de volgende generaties, is David drum- en slagwerkdocent bij Aurora.

Wil je slagwerk leren spelen, neem dan contact op met David Mathas via davidmathasdrums@gmail.com